Gambar

12 September 2023 | Selasa | 11:30 pagi | Sekitar Majlis Perasmian Pavilion Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan sempena Malaysia International Halal Showcase (MIHAS) 2023
12 September 2023 – YB Datuk Seri Haji Mohamad Sabu, Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan hadir merasmikan Pavillion KPKM @ MIHAS 2023 yang bermula pada 12 – 15 September 2023 di MITEC, Kuala Lumpur hari ini.
MIHAS merupakan pameran terbesar di dunia untuk sektor halal. MIHAS telah menjadi acara untuk perniagaan tempatan dan antarabangsa. Program ini juga berkembang maju dalam sektor perdagangan halal dan menyumbang secara tidak langsung khususnya kepada ekonomi Halal global.
Program ini turut dapat memberi peluang kepada pemain industri halal untuk mempamerkan produk mereka, melancarkan produk halal baharu dan meningkatkan keberadaan jenama halal kepada industri. Ini dapat memperluaskan lagi pasaran produk-produk keluaran industri agromakanan dan produk segar tempatan ke pasaran dalam dan luar negara.
Sebanyak 26 orang usahawan telah menyertai Program MIHAS pada tahun ini dengan sasaran nilai jualan sebanyak RM 50 juta.