banner KURSUS EKSPORT banner sso banner sso image
1 2 3 4
PENGUMUMAN
  • Sebutharga FAMA/BSH167/2014 - Cadangan Mengubahsuai Dan Menaiktaraf Pusat Jualan Buah-Buahan Labu Kubung, Teluk Intan, Perak. Sila klik di sini untuk maklumat lanjut.
  • Dasar Keselamatan ICT (DKICT) Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) mengandungi peraturan-peraturan yang mesti dibaca dan dipatuhi dalam menggunakan aset Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT). Sila klik Dasar Keselamatan ICT FAMA Ver1.0 untuk maklumat selanjutnya.
 • Notis Pembekal :

  Pembekal-pembekal sedia ada (yang telah mendaftar dengan FAMA sebelum ini) atau yang berminat, DIWAJIBKAN mendaftar maklumat syarikat di www.sennego.com bagi tujuan urusan perolehan secara belian terus / e-bidding. Pembekal yang telah mendaftar akan diberikan Nama Pengguna (ID) dan Kata Laluan (Password) bagi membolehkan capaian ke atas sistem e-Perolehan FAMA.Pihak FAMA hanya akan memanggil syarikat / pembekal yang telah mendaftar di www.sennego.com jika ada sebarang permohonan perolehan secara belian terus / e-bidding. Untuk makluman juga, pihak FAMA akan menggunapakai sistem yang sama secara berperingkat bagi perolehan secara sebutharga dan tender bagi bekalan dan perkhidmatan. Sebarang maklumat terkini akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

 • Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC)? Sila ke Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) untuk maklumat lanjut.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Permohonan maklumat-maklumat berkaitan pasaran komoditi pertanian dan industri asas tani, sila emel maklumatpasaran@fama.gov.my
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BERITA FAMA

 • 18 Ogos 2014 - Patin liar ikut permintaan
  Hidangan ikan patin kebelakangan ini semakin digilai ramai apabila ada yang sanggup menghabiskan ratusan ringgit hanya untuk seekor ikan. Malah, demi menikmati sajian patin tempoyak asli Termeloh, ada yang sanggup memandu sejauh 250 kilometer pergi balik tiga jam dari ibu negara dan pulang semula pada hari sama.
   
 • 18 Ogos 2014 - Peruntukan RM10 juta untuk petani miskin
  BACHOK ­- 
  Lebih RM10 juta disalurkan menerusi pelbagai agensi pertanian di negeri ini bagi membantu kira­kira 1,000 petani miskin bebas daripada belenggu kemiskinan di daerah ini.
   
 • 18 Ogos 2014 - Beli produk tani secara online
  SHAH ALAM - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) seiring dengan perkembangan meden menggunakan aplikasi di hujung jari dengan membangunkan dan memperkasa penggunaan beli secara dalam talian, agrobazaar.com.my.
   
 • 18 Ogos 2014 - Pusat sembelih ayam bersepadu di Selayang
  KUALA LUMPUR - Tanah seluas 1.6 hektar berhampiran Pasar Harian Selayang telah dikenal pasti bagi membangunkan pusat bersepadu penyembelihan ayam.
   
 • 13 Aug 2014 - Fama targets China, UK markets
  ALOR STAR: The Federal Agricultural Marketing Authority (Fama) is setting its sights on China and the United Kingdom as it seeks to penetrate the markets in the two nations.
  *Fail PDF hanya terdapat dalam versi Bahasa Inggeris sahaja
   
 • 13 Ogos 2014 - Agrobazar beroperasi di Singapura hujung bulan ini
  ALOR SETAR - Sebuah Agrobazar Kedai Rakyat yang dikendalikan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) akan memulakan operasinya di Arab Street, Singapura pada hujung bulan ini.
   
 • 12 Ogos 2014 - Ubah selera kepada produk tempatan
  KUALA LUMPUR - Masyarakat Malaysia boleh mengubah selera kepada produk tempatan dan Bumiputera yang lebih terjamin status halalnya dan tidak diragui dalam usaha memboikot barangan Israel.
   
 • 06 Ogos 2014 - Fokus perangi orang tengah
  MASYARAKAT peladang, penternak dan nelayan di negara ini terus dicengkam masalah orang tengah sehinggakan ramai masih dibelenggu kemiskinan yang tiada berkesudahan.
   
 • 06 Ogos 2014 - Usaha stabil harga, bekalan ikan
  SESIAPAPUN tiada boleh menafikan bahawa kehidupan nelayan di negara ini sejak turun-temurun bergantung harap kepada orang tengah.

        **Nota : Sila ke arkib untuk melihat berita FAMA yang telah dipaparkan sebelum ini

 

 

PROGRAM FAMA

TENDER/SEBUTHARGA

NOTIS TENDER

 • **Tiada iklan tender terkini.
   
 • *Nota : Sila ke arkib untuk melihat tender yang telah dipaparkan sebelum ini
   

NOTIS SEBUTHARGA

Sebutharga A:

Sebutharga B:

JADUAL KEPUTUSAN SEBUTHARGA:

 

 

PAUTAN PANTAS
 
perkhidmatan kami   ppp
online services   fms
hubungi kami   direktori staff
GAMBAR / VIDEO

    photo gallery » [Gambar]
    video gallery » [Video]

Lagi » gambar | video

Pasaran produk makanan halal dunia mempunyai potensi dan permintaan yang tinggi. Oleh itu, usahawan tempatan perlu merebut peluang ini untuk menjadi pengeluar produk makanan dan minuman halal utama dunia. Adakah anda setuju dengan pernyataan ini?
UNDIAN
   Koleksi Logo