PENGUMUMAN

BERITA FAMA

 • 19 Mac 2018 - Untung 100 peratus
  Program Jimat Belanja Dapur (JBD) yang diperkenalkan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) di setiap Agro Bazar Rakyat 1Malaysia (ABR1M) sejak Januari lalu bukan saja menjimatkan perbelanjaan pengguna malah menjana keuntungan 100 peratus kepada usahawan ABR1M.
   
 • Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) akan menganjurkan kempen berbuka puasa dengan buah mempelam harumanis pada bulan Ramadan nanti sebagai usaha mempromosi buah itu yang menjadi ikon negeri Perlis.
   
 • 19 Mac 2018 - 1,000 cawangan ABR1M menjelang 2020
  PADANG BESAR - Para usahawan yang menyertai projek AgroBazaar Rakyat 1Malaysia (ABR1M) dapat menjana pulangan lumayan khususnya dalam meningkatkan pendapatan bulanan.
   
 • 18 Mac 2018 - Jimat Belanja Dapur elak spekulasi harga peniaga tamak
  YAN - Program Jimat Belanja Dapur (JBD) bukan sahaja menawarkan barang pada harga berpatutan, malah dapat mengekang spekulasi harga yang dimainkan segelintir peniaga.
   
 • 17 Mac 2018 - Hasrat luas pasaran
  Produk Wahida Roti Canai yang dibungkus secara sejuk beku sememangnya tidak asing lagi bagi warga Gugusan Waha di sini.
   
 • 16 Mac 2018 - Q’Fish semakin jadi pilihan
  Orang ramai kini dilihat telah beralih arah dan mula menjadi pembeli dan pengguna ikan sejuk beku Q'Fish berbanding ikan segar lain.
   
 • 15 Mac 2018 - Label produk pertanian banteras kes tipu pembeli
  KUALA LUMPUR - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) akan mempergiatkan operasi pemeriksaan Peratusan Penggredan, Pembungkusan dan Pelabelan (GPL) khususnya bagi durian Musang King dan buah mempelam harumanis yang dijual di pasaran.
   
 • 15 Mac 2018 - Ketupat palas ke Perth
  Kesukaran ditempuh bapa tiga anak yang hilang punca pencarian setelah terlibat dalam kemalangan di tempat kerja pada 2012 mempunyai hikmah, malah dia kini berjaya membangunkan empayar perniagaan sendiri.
   
**Nota : Sila ke arkib untuk melihat berita FAMA yang telah dipaparkan

PROGRAM FAMA

 • Pesta Orkid & Flora 2018 
  Bertempat Di Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Kelantan
  22 - 31 Mac 2018

  Untuk maklumat terdapat borang baru yang dikemaskini pada 18 Jan 2018. Sehubungan itu, sila muatturun borang penyertaan di sini

TENDER/SEBUTHARGA

*Nota: Sila ke  arkib untuk melihat sebutharga yang dipaparkan sebelum ini
 


APLIKASI MUDAH ALIH

PAUTAN
  KOLEKSI LOGO
 

1malaysia best

malaysia best

rtc

gbbs

agromas

agrobazaar

kopiesatu

pasar tani

myagrosis

kshoppe

fama corp

anggerek
GAMBAR / VIDEO

    photo gallery » [Gambar]
    video gallery » [Video]

Lagi » gambar | video

Pasaran produk makanan halal dunia mempunyai potensi dan permintaan yang tinggi. Oleh itu, usahawan tempatan perlu merebut peluang ini untuk menjadi pengeluar produk makanan dan minuman halal utama dunia. Adakah anda setuju dengan pernyataan ini?
UNDIAN