HPPNK 2017 - Agrobazaar online HPPNK 2017 banner jom makan buah Journal Agribusiness
 
1 2 3 4
PENGUMUMAN

 

BERITA FAMA

 • 25 September 2017 - Tarikan Empayar Makanan HPPNK
  SHAH ALAM - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) bakal menganjurkan jualan dengan konsep Empayar Makanan dan Fruit and Flower Kingdom sempena Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan (HPPNK) 2017 bermula 28 September hingga 1 Oktober, ini.
   
 • 24 September 2017 - Catat kejayaan luar biasa
  PELAKSANAAN Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) sejak empat tahun lalu membolehkan kerajaan mengoptimumkan perbelanjaan yang memberi manfaat kepada rakyat dengan cara paling cekpa dan kos efektif.
   
 • 20 September 2017 - Fama sedia bantu pekebun kelapa pandan luaskan pasaran
  KIJAL - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Daerah Kemaman bersedia membantu pengusaha projek penanaman kelapa pandan untuk meluaskan lagi pemasaran hasil produk pertanian mereka.
   
 • 07 September 2017 - Cabaran sektor pertanian
  Malaysia bermula dengan sebuah negara pertanian dengan tumpuan kepada tanaman komoditi seperti sawit, getah dan kelapa.
   
 • 07 September 2017 - Sasar kehadiran 5,000 pengunjung
  SEZGAAT - Pemuda Umno Bahagian Segamat menyasarkan kira-kira 5,000 pengunjung akan hadir ke Karnival Gempak Ria Parlimen Segamat pada 9 dan 10 September ini di Padang Awam Jementah serta Tapak Pasar Tani Taman Yayasan, di sini.
   
 • 06 September 2017 - Peniaga degil, masih guna plastik
  Majoriti peniaga di ibu negara masih mengabaikan larangan penggunaan plastik dan polisterin yang berkuatkuasa mulai awal bulan ini.
   
 • 06 September 2017 - Komersialkan rendang maman
  Sayur maman bukan hanya enak dijadikan sebagai ulam-ulaman, malah sedap dimasaka rendang hingga menggamit selera sesiapa sahaja.
   
 • 06 September 2017 - Tambah bilangan pasar tani
  JASIN - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Melaka dalam usaha menambah bilangan pasar tani di negeri ini bagi membantu golongan kurang berkemampuan mendapatkan pelbagai barangan segar dan mentah terbaik pada harga berpatutan.
   
 • 05 September 2017 - SIJIL GRED DURIAN
  Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) akan mengeluarkan sijil pengesahan gred durian kepada penjual buah tempatan bagi mengelak pembeli tertipu ketika melakukan pembelian.
   
 • 05 September 2017 - MDJL perluas operasi di Felda
  PALONG - Majlis Daerah Jempol (MDJL) kini memperluaskan perkhidmatan pembersihan dan mengutip sampah di kawasan pusat bandar Felda Palaong 4,5 dan 6, melalui operasi khas setelah mendapat kelulusan kerajaan negeri.
   
 • 04 September 2017 - Mengimbau sejarah pertanian negara
  SEMPENA 60 tahun kemerdekaan Malaysia, kita patut bersyukur kerana keadaan negara ini aman damai, tidak bergolak, bebas daripada wabak penyakit dan kemiskinan melampau, sekali gus membolehkan kita melakukan pelbagai aktiviti.
   
 • 04 September 2017 - Fama Terengganu buka My Farm Outlet
  KUALA TERENGGANU - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) negeri Terengganu kini membuka kedai berkonsep pasar mini dinamakan MyFarm Outlet (MFO) di Chendering bagi memudahkan orang ramai membeli barang basah pada harga lebih rendah berbanding di pasar biasa.
**Nota : Sila ke arkib untuk melihat berita FAMA yang telah dipaparkan

PROGRAM FAMA

TENDER/SEBUTHARGA

NOTIS SEBUTHARGA

*Nota: Sila ke  arkib untuk melihat sebutharga yang dipaparkan sebelum ini
 

PAUTAN PANTAS
 
perkhidmatan kami   ppp
online services   fms
hubungi kami   direktori staff
GAMBAR / VIDEO

    photo gallery » [Gambar]
    video gallery » [Video]

Lagi » gambar | video

Pasaran produk makanan halal dunia mempunyai potensi dan permintaan yang tinggi. Oleh itu, usahawan tempatan perlu merebut peluang ini untuk menjadi pengeluar produk makanan dan minuman halal utama dunia. Adakah anda setuju dengan pernyataan ini?
UNDIAN
   Koleksi LogoPautan

Saya berminat untuk mendapatkan tawaran menarik dari AgroBazaar

Dasar Privasi